فعالیتهای اقتصادی در کشورهای مختلف به طور کلی در دو دسته قابل تقسیم است؛ مراودات تجاری داخلی و مراودات تجاری خارجی. مدتها قبل که خبری از قوانین امروزی بازرگانی در کشورهای مختلف نبود، چالشهای جدی در این زمینه وجود داشت. به همین دلیل دولتهای مختلف به این نتیجه رسیدند که باید سروسامانی به فعالیتهای اقتصادی بدهند. در کشور ما هر شخص حقیقی یا حقوقی برای انجام مراودات اقتصادی خارجی از قبیل صادرات و واردات، باید ابتدا نسبت به اخذ کارت بازرگانی اقدام نماید. با نگاهی گذرا به تاریخ مشخص میشود که سابقه کارت بازرگانی در ایران به بیش از هفت دهه قبل برمیگردد. اما از سال 1372 بهصورت رسمی در قانون کشور، اخذ کارت بازرگانی برای هر فعال اقتصادی در زمینهی واردات و صادرات الزامی شده است. مالی چی آماده است تا همکاری لازم در زمینه خدمات اخذ و تمدید کارت بازرگانی را با تمام اشخاص حقیقی و حقوقی داشته باشد.
دریافت
وب اپلیکیشن
مالی چی
جهت دریافت اپلیکیشن کافیست بر روی لینک زیر کلیک کنید.
دریافت اپلیکیشنبا مشاوران ما تماس بگیرید:
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد محصول مورد
نیاز و گرفتن راهنمایی از کارشناس و مشاوران ما
تماس حاصل نمایید.
قبل از آنکه برای اخذ کارت بازرگانی اقدام کنید، باید توجه داشته باشید که در مجموع 5 نوع کارت بازرگانی وجود دارد که عبارتاند از:
در قانون برای اخذ کارت بازرگانی شرایطی ذکر شده است که افراد حتماً قبل از اقدام برای دریافت کارت بازرگانی باید آنها را احصا کنند. البته شرایط اخذ کارت در طول زمان دستخوش تغییراتی میشود و ممکن است تغییراتی جزئی در شرایط زیر ایجاد شود. بسته به اینکه بهعنوان شخص حقیقی قصد دریافت کارت بازرگانی را دارید یا در قالب شرکتهای تولیدی و بازرگانی این کار را انجام میدهید، حتماً باید شرایط زیر را در نظر داشته باشید:
اما در این قسمت لازم است تا با مدارک لازم برای اخذ کارت بازرگانی اشخاص حقیقی و حقوقی نیز آشنا شویم.
در سالهای قبل نحوه صدور کارت بازرگانی بهصورت حضوری با مراجعه به اتاق بازرگانی انجام میشد. اما در حال حاضر برای اخذ کارت بازرگانی باید از طریق سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند ثبتنام صورت بگیرد. در همین راستا اشخاص حقیقی یا حقوقی باید مراحل زیر را پشت سر بگذارند:
ماجرا بعد از اخذ کارت بازرگانی به پایان نمیرسد. مطابق قانون در صورت تخطی از قوانین و مقررات این امکان وجود دارد که به تشخیص مرجع ذیصلاح کارت بازرگانی تعلیق یا باطل شود. همچنین تاریخ اعتبار کارتهای بازرگانی محدود است و باید در موعد مقرر نسبت به تمدید اعتبار آن اقدام شود.
نخستین بار که اقدام به اخذ کارت بازرگانی میکنید، اعتبار آن به مدت یک سال از زمان صدور در نظر گرفته میشود. در پایان سال باید نسبت به تمدید کارت بازرگانی اقدام کنید و درصورتیکه حائز شرایط تشخیص داده شوید، کارت شما تمدید خواهد شد. این فرآیند باید در پایان سال دوم نیز مجدداً تکرار شود و باز هم کارت به مدت یک سال برای سال سوم تمدید اعتبار میشود. برای دفعات بعد، تمدید اعتبار کارت دو مرتبه به مدت سه سال صورت میگیرد. درصورتیکه بعد از طی شدن 9 سال از زمان صدور کارت بازرگانی هنوز صلاحیت شما تأیید شود، امکان تمدید کارت برای دورههای زمانی پنج ساله وجود دارد.
درصورتیکه به هر دلیلی کارت بازرگانی شما از دسترستان خارج شود، با ارائه درخواست رسمی امکان تعلیق کارت بازرگانی شما وجود دارد. همچنین درصورتیکه دارنده کارت بازرگانی مرتکب خطاهایی از جمله قاچاق شود، به تشخیص مراجع ذیصلاح امکان دارد که کارت بازرگانی او تعلیق شود.
درصورتیکه بعد از اخذ کارت بازرگانی، وزارت صمت تشخیص دهد که به هر دلیلی شرایط برخورداری از دارنده آن سلب شده است، میتواند نسبت به ابطال آن اقدام کند. همچنین درصورتیکه به هر دلیلی اشخاص حقیقی و حقوقی تصمیم بگیرند که ادامه فعالیت بازرگانی خود را متوقف کنند، باید نسبت به ابطال کارت بازرگانی اقدام کنند تا مشمول جرایم در نظر گرفته شده نشوند. برای پیگیری هر دو مورد میتوانید از خدمات مشاوره مالی چی استفاده کنید
در قانون مواردی نیز برای معافیت از اخذ کارت بازرگانی ذکر شده است که شامل پنج مورد زیر میشوند:
دریافت کارت بازرگانی نیاز به طیکردن مراحل قانونی متعدد و همچنین ارائه مدارک گوناگون است و به همین دلیل یک کار تخصصی به شمار میآید. درصورتیکه نیاز به مشاوره اخذ کارت بازرگانی دارید، میتوانید از خدمات ثبتی مالی چی استفاده کنید. برای این منظور دو راه پیش روی شما قرار دارد:
اخذ کارت بازرگانی به صورت آنلاین کار پیچیدهای نیست؛ البته اگر از راهنمایی کارشناسان متخصص این حوزه استفاده کنید. با مالی چی طعم شیرین فعالیتهای اقتصادی را حس کنید.
دیدگاه کاربران:
لطفا برای ثبت دیدگاه وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام کنید.