سالها پیش مدیریت کسبوکارها بهمراتب راحتتر از امروز بود؛ چرا که مدیران یک شرکت با پیچیدگیهای متعددی مواجه نبودند و نظام مسائل گستردهای پیش روی آنها قرار نداشت. به همین دلیل میتوانستند بخشهای مختلف شرکت خود را بهراحتی تحت نظر بگیرند و کنترل خود را روی فرآیندهای شرکت اعمال کنند. اما در دنیای امروز واحدهای اقتصادی با پیشرفتهای روزافزون تکنولوژی مواجه هستند و در مقابل حجم معاملات نیز به طور فزایندهای زیاد شدهاند. تخصصیتر شدن کارها نیز باعث شده است که سازمانها در مقایسه با گذشته توسعه چشمگیری را تجربه کنند. به همین دلیل مدیران شرکتها عملاً نمیتوانند به طور مستقیم روی تمام بخشهای مختلف شرکت نظارت کافی را اعمال کنند. طراحی سیستم های کنترل داخلی از این جهت برای کنترل غیرمستقیم و در عین حال کارآمد درون شرکتها امری ضروری است. مالی چی آماده است تا در زمینه اجرای سیستم نظام کنترل داخلی به شرکتهای مختلف در کشور خدمترسانی کند.
دریافت
وب اپلیکیشن
مالی چی
جهت دریافت اپلیکیشن کافیست بر روی لینک زیر کلیک کنید.
دریافت اپلیکیشنبا مشاوران ما تماس بگیرید:
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد محصول مورد
نیاز و گرفتن راهنمایی از کارشناس و مشاوران ما
تماس حاصل نمایید.
طراحی سیستمهای کنترل داخلی توسط مدیران یک سازمان عملیاتی میشود تا میزان اجرای سیاستها در شرکتها به طور دقیق ارزیابی شود. همچنین در قالب این سیستمها میتوان تمام عوامل مخرب در دستیابی به اهداف سازمانها را به مرور زمان شناسایی کرد و در جهت برطرفکردن آنها برنامهریزیهای لازم را انجام داد. پیاده سازی سیستم نظام کنترل داخلی در هر شرکت با شرکت دیگر متفاوت است و باید با توجه به زیستبوم آن و همچنین خواستههای مدیریت مجموعه صورت بگیرد.
انواع کنترلهای داخلی در یک سازمان به دو دسته کلی تقسیم میشوند که عبارتاند از:
کنترلهای داخلی عملیاتی روی مسائل مالی متمرکز نمیشوند و اگر مسائل حسابداری نیز در قالب این کنترلها بررسی شوند، چندان اولویت و جایگاه کلیدی نخواهند داشت. در کنترلهای داخلی اداری تمرکز روی افزایش بهرهوری و کارآمدی عملیاتها اداری است. در واقع مدیریت سازمان به کمک طراحی سیستمهای کنترل داخلی عملیاتی در تلاش هستند تا میزان اعمال رویههای مورد نظر خود در بخشهای مختلف سازمان را بهدقت بررسی کنند.
حسابداری روی صورتهای مالی درون سازمانها از جایگاه ویژهای برخوردار هستند و به همین دلیل در طراحی سیستمهای کنترل داخلی لازم است تا روی کنترلهای حسابداری تمرکز ویژهای صورت بگیرد. در پیاده سازی سیستم کنترل داخلی به طور مستقیم روی تولید صورتهای مالی با درصد اطمینان بالا و همچنین حفاظت از داراییهای شرکتها باید دقت لازم صورت بگیرد. سیستمهای کنترل داخلی حسابداری خود به دو دسته تقسیم میشوند که عبارتاند از:
در کنترلهای پایه تلاش میشود تا نظارت کافی روی صحت و دقت ثبت اطلاعات و رویدادهای مالی در سازمان صورت بگیرد. از جمله این نظارتها میتوان روی مشاهده عینی داراییهای ثابت، بررسی اجمالی گردش حساب برای تعیین اقلام غیرعادی، تهیه و تنظیم صورت مغایرت بانکی یا رفع مغایرت و تهیه و تنظیم تراز آزمایشی تاکید کرد.
در کنترلهای انضباطی روی دقت اجرای کنترلهای پایه و حفاظت از اموال و داراییهای شرکتها بررسیهای لازم صورت میگیرد. کنترلهای انضباطی در تمام شرکتها مستقر نمیشود و تنها در شرکتهایی که حجم فعالیتها بسیار زیاد است، این دسته از کنترلها باید اجرایی شوند. کنترل انضباطی در سه دسته تقسیمبندی میشوند:
اهداف طراحی سیستمهای کنترل داخلی در 5 دسته تقسیمبندی میشود که عبارتاند از:
عوامل متعددی در طراحی سیستمهای کنترل داخلی در شرکتها اثرگذار هستند که برخی از مهمترین آنها عبارتاند از:
اهداف سیستمهای نظام کنترلی داخلی و نقش سیستم نظام کنترلهای داخلی در هر سازمانی بسیاری راهبردی است و نمیتوان بهسادگی از کنار آن عبور کرد. در همین راستا برخی از مهمترین فواید طراحی سیستمهای کنترل داخلی عبارتاند از:
خدمات حسابداری مالیچی در زمینه طراحی سیستمهای کنترل داخلی برای شرکتها در قالب مشاوره و اجرای صفر تا صد ارزیابی کنترلهای داخلی دستهبندی میشود. برای استفاده از خدمات مالیچی دو راه ساده پیش روی شرکتها قرار دارد که عبارتاند از:
بهخاطر داشته باشید که مدیریت موفق در دنیای امروز بدون استفاده از سیستمها و گزارش کنترل داخلی امکانپذیر نیست. مدیر یک سازمان باید تمام بخشهای سازمان را زیر نظر داشته باشد. این مهم بدون استفاده از یک سیستم پویا امکانپذیر نیست. مالیچی آمده به شما کمک میکند که چتر مدیریتی خود را بر تمام بخشهای سازمانتان بگسترانید.
دیدگاه کاربران:
لطفا برای ثبت دیدگاه وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام کنید.