ثبت یک شرکت مطابق فرآیندی که در قانونی پیشبینی شده است، به منزلهی عدم امکان ایجاد تغییرات درون ساختار شرکتها نیست. هیئت مدیره شرکت میتواند در تصمیمگیریهایی که به دلایل مختلف صورت میگیرد، تغییراتی در اساسنامه، نام، محل فعالیت و ... شرکت خود ایجاد کنند. با وجود اینکه این فرآیند از منظر قانونی منعی ندارد، اما برای ثبت تغییرات شرکت ها باید مراحل خاصی طی شود. تا پایان این صفحه به طور مفصل این مراحل قانونی را بررسی میکنیم. مالی چی به عنوان بزرگترین شرکت ارائه دهنده خدمات مالی در سطح کشور برای ارائه مشاوره ثبت تغییرات شرکت ها، آماده همکاری با کلیه کسب و کارها در سراسر کشور است.
دریافت
وب اپلیکیشن
مالی چی
جهت دریافت اپلیکیشن کافیست بر روی لینک زیر کلیک کنید.
دریافت اپلیکیشنبا مشاوران ما تماس بگیرید:
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد محصول مورد
نیاز و گرفتن راهنمایی از کارشناس و مشاوران ما
تماس حاصل نمایید.
تغییرات در شرکتها به دلایل مختلفی رخ میدهد. نکته مهمی که در اینجا وجود دارد آن است که، همانطور که باید کلیه شرکتها در زمان آغاز به کار به صورت رسمی اطلاعات خود را در سامانه امور ثبت شرکتها بارگذاری کنند؛ هر گونه تغییری که در مدت زمان فعالیت شرکت نیز در دستور کار قرار میگیرد، باید به صورت رسمی از طریق این سامانه اطلاعرسانی گردد. به طور کلی ثبت تغییرات شرکتها، عمدتا ذیل یکی از 6 موضوع زیر اتفاق میافتد:
نام شرکت به عنوان هویت و برند آن شرکت در سطح جامعه شناخته میشود. شرکتها ممکن است در گذر زمان به دلایل گوناگون از جمله تغییر حوزه فعالیت، افزایش یا کاهش تعداد شعب و ... تصمیم بگیرند که نام جدیدی را برای مجموعه خود انتخاب کنند. این اقدام در قالب فرآیند ثبت تغییرات شرکتها باید به صورت رسمی پیگیری و اطلاعرسانی گردد.
یکی از مهمترین موضوعاتی که در زمان ثبت شرکتها باید به طور دقیق تعیین تکلیف شود، مسئله موضوع فعالیت آنها است. شرکتها به هیچ عنوان حق ندارند در خارج از موضوع فعالیتی که در سامانه ثبت شرکتها درج کردهاند، فعالیت کنند. چنانچه یک شرکت تصمیم به انجام چنین کاری داشته باشد، باید از قبل در قالب آگهی تغییرات شرکتها این موضوع را اطلاعرسانی کرده و مجوزهای لازم را اخذ نمایند.
جهت دریافت خدمات مشاوره ثبتی، در اپلیکیشن مالیچی، از کارشناسان این حوزه مشاوره دریافت نمایید.
جابهجایی محل فعالیت شرکتها به سبب توسعه فعالیت یا محدودیتهایی که برای آنها ایجاد میشود، امری مرسوم به شمار میآید. با توجه به اهمیت اطلاع مراجع قانونی از محل فعالیت تمام شرکتها در سطح کشور، اطلاعات مربوط به تغییر آدرس شرکتها باید حتما از طریق سامانه اطلاعرسانی گردد.
شرکتها در طول زمان فعالیت خود، ممکن است که به دلایل مختلف تصمیم بگیرند که تغییراتی در سهام خود ایجاد کنند. این تغییرات در مدلهای مختلفی ممکن است ایجاد شود:
همانطور که افراد حقیقی هر کدام در تابعیت کشور خاصی قرار دارند، شرکتها نیز به عنوان اشخاص حقوقی باید در این زمینه کاملا شفاف و روشن عمل کنند. به این معنی که مواجهه با شرکتها و تعامل دولتها با آنها، کاملا وابسته به این مسئله است که یک شرکت تحت تابعیت کدام کشور قرار دارد. در صورتی که یک شرکت به هر دلیلی قصد تغییر تابعیت داشته باشد، باید حتما این موضوع را از طریق سامانه ثبت تغییرات شرکتها به شکل رسمی اعلام و پیگیری کند.
هیئت مدیره شرکتها مسئول مستقیم هر آن چیزی هستند که در زیرمجموعه آنها رخ میدهد. از این جهت مشخص بودن هویت این افراد برای قانونگذار امری ضروری به شمار میآید. از طرفی در طول زمان، ترکیب اعضای هیئت مدیره ممکن است بارها دستخوش تغییر شود. در چنین شرایطی، حتما باید بعد از هر بار تغییر مراتب این موضوع از طریق سامانه ثبت شرکتها اطلاعرسانی شود.
در جریان جلساتی که درون شرکتها برگزار میشود، مجموعهای از تصمیمگیریها صورت میگیرد. این تصمیمات و گفتگوهای منتج به آنها باید به صورت خلاصه و در عین حال کامل، در قالب
صورت جلسه تنظیم و ثبت شود. همانطور که اشاره کردیم، تصمیمگیری در خصوص ثبت تغییرات در شرکتها نیز باید مورد تأیید کلیه اعضای هیئت مدیره قرار بگیرد. موضوع تغییرات به همراه روش اجرا و دلایل آن، باید در جلسهای با حضور کلیه اعضای هیئت مدیره تعیین و مشخص شود و صورت جلسه مربوط به آن تنظیم گردد.
برای کسب اطلاعات در خصوص نحوه ثبت شرکتهای استارتاپی و دریافت مشاوره، با کارشناسان مالیچی در اپلیکیشن مالیچی، همراه باشید.
مراحل ثبت تغییرات شرکتها را میتوان در حالت کلی به 7 بخش تقسیم کرد که به ترتیب عبارتاند از:
برای اعمال تغییرات شرکتها موافقت تمامی اعضای هیئت مدیره کاملا ضروری است. این موافقت باید به صورت کتبی در قالب صورت جلسه تهیه شود. برای ثبت تغییرات شرکتها نیز باید مدارکی را آماده کنید. این مدارک عبارتاند از:
به طور کلی، سه نهاد از نظر قانونی برای شرکتهای سهامی عام و خاص به عنوان مرجع تصمیمگیری در خصوص فعالیت و تغییرات شرکت به شمار میآیند. این سه نهاد مرجع عبارتاند از:
مجمع عمومی عادی، سالانه یکبار در هر شرکت برگزار میشود. زمان تشکیل این مجمع نیز بعد از پایان سال مالی، تنظیم صورتهای مالی سالانه و انتشار آن تعیین میشود. در این جلسه کلیه اعضای هیئت مدیره شرکت به همراه سهامداران حضور پیدا میکنند. دستور کار اصلی مجمع عمومی عادی در شرکتها، ارزیابی اقدامات شرکت در طول یک سال مالی اخیر و رأیگیری برای انتخاب اعضای هیئت مدیره است. اما برای تصمیمگیری در خصوص ثبت تغییرات شرکتها میتوان در مجمع عمومی عادی نیز اقدام کرد.
به طور کلی به هر مجمع به غیر از مجمع عمومی عادی که سالانه یکبار تشکیل میشود، مجمع عمومی فوقالعاده گفته میشود. هیئت مدیره شرکتها در صورت احساس نیاز برای تشکیل این مجمع اعلام نیاز میکنند. مجامع عمومی فوقالعاده زمانی رسمیت پیدا میکنند که حداقل نیمی از سهامداران در جلسه حضور پیدا کنند. همچنین لازم به ذکر است که تصمیمگیری در خصوص هر گونه ثبت تغییرات شرکتها در مجامع عمومی فوقالعاده، باید با رأی مثبت دو سوم افراد حاضر در جلسه همراه باشد.
در شرکتهای سهامی خاص، مجمع هیئت مدیره برای اعمال هر گونه تغییرات درون ساختار شرکت، صاحب رأی و نظر شناخته میشود و در همین راستا میتواند برای این موضوع تصمیمگیری نماید.
تغییرات در یک شرکت از نظر قانون با ثبت درخواست به اداره امور ثبت شرکتها، رسمیت پیدا نمیکند. کارشناسان این سازمان بعد از بررسی صحت و سقم مدارک، در صورت تأیید فرآیند، اقدام به صدور گواهی ثبت آگهی مینمایند. ثبت آگهی تغییرات شرکت در روزنامه کثیرالانتشار، به عنوان سند رسمی و قانونی ایجاد تغییرات درون شرکتها به شمار میآید.
هزینه ثبت تغییرات شرکتها بسته به نوع تغییر ایجاد شده متفاوت خواهد بود. به طور کلی در حال حاضر این هزینه شامل دو بخش میشود که عبارتاند از:
هزینه ثبت آگهی در روزنامه ثابت است، اما بسته به نوع تغییرات و تعداد صورت جلسههایی که باید تنظیم شود، متفاوت خواهد بود. در نتیجه باید هزینه نهایی با توجه به نوع تغییرات تعیین شود.
آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و مؤسسات تجاری به صراحت تصریح میکند که کلیه شرکتها موظف هستند هر گونه تغییرات درون اساسنامه، محل فعالیت شرکت، ترکیب اعضای هیئت مدیره و ... را حداکثر ظرف مدت زمان یک ماه به اطلاع اداره ثبت شرکتها برسانند. همچنین در ادامه تصریح شده است، مادامی که این اطلاعرسانی صورت نگرفته است، تغییرات از نظر قانون جنبه رسمی نداشته و مانند شرایط سابق با شرکت مواجه خواهد شد. به همین دلیل، هر گونه عواقب این مسئله متوجه هیئت مدیره شرکت خواهد بود.
ثبت تغییرات اینترنتی شرکت با توجه به زیرساختهایی که توسط اداره ثبت شرکتها مهیا شده است، امکان پذیر است. در همین راستا برای ثبت تغییرات شرکت به صورت آنلاین میتوانید در کمترین زمان و به راحتترین شکل ممکن اقدام کنید. مالیچی به عنوان بزرگترین ارائهدهنده خدمات مشاوره مالی و مالیاتی در سطح کشور آماده است که برای تنظیم صورت جلسه ثبت تغییرات شرکتها با شما همکاری کند. برای این منظور دو راه ارتباطی در اختیار شما قرار دارد که عبارتاند از:
با سپردن امور مالی، مالیاتی و حقوقی شرکت خود به مالیچی، تمام تمرکزتان را صرف پیشرفت کاری خود نمایید.
دیدگاه کاربران:
لطفا برای ثبت دیدگاه وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام کنید.